Потребна е помош: Марианчо познат по „Идол“, остана без кров над глава, роднини и родители

Марианчо Костовски е суперхерој од Прилеп-познат по видеото од Идол. Сега, се бара претприемач кој ќе му овозможи достојни услови за работа, како и примања, но и сместување. Неговиот сограѓанин, Даниел Кочоски, објави за состојбата на Марианчо.
Идол мој со кој седам секоја вечер пред домот за култура Марко Цепенков и пијам пиво. Лик со големо срце и душа. Државата има кренато раце од него има преголем долг во ЕВН, нема струја, нема вода, нема греење, нема кров, нема роднини, нема родители, нема ништо и покрај тие сите нечоечки услови тој е позитивен со сите прилепчани. Има приход од Тобако  со разнесување на лото. Има храна од сите угостители во цела чаршија. Секоја чест за нив !!! Има социјална помош од 5000ден. Која му ја укинуваат доколку се согласи да живее во домот за старци и мора од 21:30 да се прибере таму. Мацио не сака да ги изгуби тие 5000ден. и не сака да биди условуван во колку часот да се прибира таму. Мацио е млад и сака да живеј нормално! Мацио одбива да седи таму и порај неколку иницијативи од прилепчани кои сакале да му помогнат за да го вдомат таму.

Мацио е златен чоек на кој мора да му помогниме. Помош се бара само од стабилен претприемач кој можи да му обезбеди соба и работа. Вреден е, сите го знајме чоеков. Доколку има чоечки услови за живот тој можи да ја одржува хигиената и нормално(со малце помош) да функционира перфектно. Во градов мислам дека има стабилни претприемачи кои би му помогнале. Ги замолувам претприемачиве со страшни фирми да му помогнат! За чоечки живот зботувам на долг период! Мациов че си работи кај вас поштено, само дајте му минимална плата и чоечки услови за живот. Кој сфати, сфати! Добротворни донации не се добрдеојдени. Добредојдени се само доби работодавци кои можат да му помогнат. Поздрав! За чоек прајме муабет!“, напиша Костовски.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here