Ѓеоргиев: Лага е дека македонско-бугарската комисија постигна договор Цар Самоил да биде внесен како бугарски цар

Копредседавачот на македонско – бугарската комисијата Драги Ѓеоргиев вели дека е лага и конструкција тоа што во францускиот предлог е прикажано дека е постигнат договор меѓу членовите на комисијата цар Самоил да биде внесен како бугарски цар, туку е договорено дека тој ќе има третман на споделена заедничка историска вредност.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here