Герила акција во Скопје: „Идентитетол Форте“ за заштита на идентитетот !!

При секоја криза во Македонија елитите веднаш посегнуваат кон приказните за загрозеност на идентитетот, иако со поскапувањата на храната и енормните цени на енергенсите на сите ни е загрозена голата егзистенција, на народот му се пласираат тези за загрозеност на идентитетот“, велат активистите што ја креираа уметничката акција „Идентитол форте“ со цел, како што велат, да го прикаже апсурдот во која е заглавена Македонија.

За „Идентитетол форте“ посочуваат дека е лек за јакнење на идентитетот.

„Филм обложените таблети идентитетол за заштита на идентитетот помагаат при следниве симптоми: – Чувство на губење на идентитетот – Мачнина во стомакот при зголемено гледање вести – Надуеност поради презаситеност од социјални мрежи – Намалена куповна моќ, поскапена струја, дрва за греење, пелети, бензин и конци и јадици за по риба – Расправии со комшиите, роднините и пријателитe нa свадби, слави и други собири“, соопштуваат активистите.

Радио Моф

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here