ВИДЕО: Попови се степале за време на погреб!

Двајца Попови се степаа за време на погреб на војник во Украина, пренесе украинската агенција УНИАН.

Инцидентот се случил во областа Виница во западна Украина, а причината биле различните ставови на свештениците за конфликтот во Украина.

Според агенцијата, едниот од нив бил свештеник на канонската Украинска православна црква (под дурско влијание), а другиот претставник на расколничката православна црква во Украина (под влијание на Фанар)

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here