Константин Георгиески: Нема потреба од паника на Охриѓани ќе им засадам јавор и јасен

Во согласнот со препораката под реден број 19, која беше нотирана од страна на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО (Сесија  41 COM 7B.34 ), Градоначалникот на Општина Охрид Константин Георгиески денеска издаде работен налог (Бр. 09-7197/1) до ЈП „Охридски Комуналец” за отстранување на палмите од потегот на кејот „Македонија” и на потегот од каналот „Студенчишта” до поранешен хотел „Парк”.

Службите на Јавното претпријатие веќе ги имаат започнато активностите на терен и информираат дека како замена за отстранетите палми ќе бидат засадени дрвја од видовите: јавор, јасен и ликвидамбер.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here