Курајчките василичари ќе учествуваат на карневалот во Лесковац, Србија

На покана од туристичката организација Лесковац и градот Лесковац, Република Србија Задружението на граѓани Св.Василиј од Куратица ќе учевствува на карневал во овој град кој ќе се одржи на 6 јули оваа година.

Како што истакнуваат од Курајчкиот карневал ќе земат свое учевство со првонаградената маска “Древни курајчани” со која настапија на годинешниот карневал во Прилеп “Прочка 2019”.

Ова е уште една можност за проширување на соработката на курајчкиот карневал на Меѓународно ниво, како и промоција на Куратица и Охрид пред пошироката мапа, како со својата традиција така и со посебните специфики кои ги нуди овој предел.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here