Дали е ова најтажната слика за оваа зима? – ова девојче ги грее ноџињата на ауспухот на автобусот

Српскиот портал Телеграф сподели објава од Фејсбук групата „Глас Пазара“, која ќе ви го распарчи срцето.

Додека ние кажуваме приказни за тоа дали е подобро да користиме електрична енергија, дрва, пелети, ова девојче има само една желба – да се стопли, а не му е важно на кој начин.

„Таа си ги грее ноџињата на ауспух. Господе смилувај им се на сиромашните и бегалците ширум светот! А, ние сме неблагодарни на овие благодети што ги имаме, на греењето на дрва, на пелетите, на струјата, и сакаме да јадеме ова или она…“, пишува под фотографијата.

 

 

 

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here