Видео- Јоанис е грк но неговиот мајчин јазик е македонски

Македонскиот јазик и неговата употреба во Грција е едно од прашањата со кое репортерите на ДВ, Елона Елези од Албанија, Флоријан Шмиц од Грција и Арбер Бајрами од Македонија, се занимаваа во текот на своето патување во пограничните региони во трите држави. Еве што забележа нивната камера:

Македонскиот јазик во Грција

Македонскиот јазик и неговата употреба во Грција е едно од прашањата со кое репортерите на ДВ, Елона Елези од Албанија, Флоријан Шмиц од Грција и Арбер Бајрами од С.Македонија, се занимаваа во текот на своето патување во пограничните региони во трите држави. Еве што забележа нивната камера:

Gepostet von DW на македонски am Samstag, 28. März 2020

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here