Кумановци: Ако сака власта да носиме маски нека ни додели бесплатно, ние не купуваме.

Бараме од Влада на Република Северна Македонија, да обезбеди одредена количина на заштитни маски кои бесплатно ќе се достават до граѓаните на Општина Куманово, согласно донесените мерки за нивно задолжително носење.

Бараме од Влада на Република Северна Македонија, да обезбеди опрема со мегафони за известување кои ќе се користат за спроведување на најновите мерки.

Бараме од Влада на Република Северна Македонија, да се регулира начинот на доставување на негативните и позитивните резултати од тестирањето на COVID 19 (корона вирус) до граѓаните како и промптно информирање на ЦЈЗ Куманово и ОШЗС Куманово.

Апел до граѓаните до Општина Куманово да се придржуваат согласно мерките и препораките на Министерство за здраство и Влада на Република Северна Македонија да се однесуваат одговорно спрема себе и спрема другите околу нив.

НАПОМЕНА:

– Штабот останува на сите досегашни барања, препораки и сугестии упатени до Владата на РСМ и сите други државни институции и комисии.

Интегрално соопштение: Општина Куманово

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here