Битолската болница целосно исполнета, пациентите со Ковид-19 ќе се лекуваат во Охрид.

Капацитетот на Клиничката болница во Битола која беше една од неколкуте Ковид центри за хоспитализирање на пациенти заболени со коронавирус е цлосно исполнет.

23 пациенти во моментов се сместени во одделот специјализиран за Ковид-19 со што идните случаи ќе се хоспитализираат во болницата во Охрид, рече на денешната прес конференција, Министерот за здравство, Венко Филипче.

Во Битола е исполнет капцитетот на одделението за КОВИД-19 зашто е регионален центар, сите пациенти од тој регион доаѓаат во Болницата. Сега од целиот регион пацинетите ќе се сметуваат во Охридската болница. Направена е целосна координација и спремно беше Инфективното одделение. Има добар план и добро се спроведува и не оставаме приод кој може да биде критичен, па да не знаат пациентите дали ќе се упатат на едно или на друго место, рече Филипче

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here