Видео Дипломатски Гаф-Македонската амбасада во Канбера напуштена – Македонија ги прекина дипломатските односи со Австралија?

Од неофицијални извори дознаваме дека македонската амбасада во Канбера останала празна откако вршителот на должноста амбасадор ја напуштила државата поради семејни причини  а другиот дипломат ја напуштил амбасадата поради брак па така амбасадата остана потполно празна. Единствен допир е конзулатот во Мелбурн кој е одалечен 1000 км од Канбера. Според правилата на женевската конвенција ова би значело прекин на дипломатските односи со Австралија земја во која живеат повеќе од двеста илјади граѓани со македонско потекло.

Шило се обиде да стапи во контакт со амбасадата и со в.д амбасадор но никој не се јавуваше на телефонот.

Амбасадата беше деградирана откако поранешниот амбасодор г-н Веле Трпевски беше повлечен од функцијата од страна на МНР . Амбасадорот Трпевски беше најуспешниот амбасадор кој не само што успеа да ја консолидира македонската заедница туку беше и почитуван од дипломатскиот кор во Австралија и Австралиската влада

Дното во дипломатијата со неспособниве е постигнато.

Gepostet von Zhidas Daskalovski am Samstag, 13. Juni 2020

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here