10.8 C
Ohrid
понеделник, мај 10, 2021
Почетна Забава Скопје  ЈА ПРАШАЛ ЖЕНАТА ДАЛИ ГО ИЗНЕВЕРИЛА ПОСЛЕ 50 ГОДИНИ БРАК, А...

Скопје  ЈА ПРАШАЛ ЖЕНАТА ДАЛИ ГО ИЗНЕВЕРИЛА ПОСЛЕ 50 ГОДИНИ БРАК, А ВАКОВ ОДГОВОР НЕ ОЧЕКУВАЛ

Translate (Eng):[gtranslate]

Сопругот ја прашал својата жена со која е 50 години во брак дали секогаш му била верна, но никогаш не очекувал дека таа ќе му одговори вака.

„ Милке наскоро ќе поминат 50 години откако се венчавме и постои нешто што сакам да знам. После сите овие 50 години, дали секогаш си ми била верна?

„Добро Стево, морам да бидам искрена со тебе… Да, ти бев неверна три пати во текот на сите овие 50 години… но секогаш со виситнска причина“.

РЕКЛАМА

Стево очигледно бил повреден со признанието на својата сопруга, но рекол: „ Никогаш не се сомневав. Дали можеш да ми кажеш што си мислела под тоа „ добра причина“?

Милка рекла: „ Првиот пат беше краткотрајна афера кога веќе бевме венчани и бевме на работ да ја изгубиме напата мала куќа бидејќи немавме пари за хипотеката. Се сеќаваш на онаа вечер кога отидов да се видам со банкарот и следниот ден те извести дека кредитот ќе биде продолжен?

Стево и одговорил за посетата на банкарот и рекол: „ Можам да ти го простам тоа бидејќи си ја спасила нашата куќа, а што е со другите два пати?

Милка го прашала: Дали се сеќаваш кога беше многу болен, но не си имал пари да ја платиш операцијата за срце која ти беше неопходна? Па, една вечер отидов кај докторот и тој ти направи операција без никаква надохнада.

– Тоа си го направила за да ми го спасиш животот така да секако дека и за тоа ќе ти проста, Сега кажи ми за третиот пат

„ Во ред“, верли Милка. „ Дали се сеќаваш кога се кандидирал за претседател на својата политичка партија, па ти требаше повеќе од 73 гласа…“

Стево се онесвестил….

- Реклами -