Докторка во Шуто Оризари не прегледува пациенти бидејќи немала услови за работа, многу и било студено (ВИДЕО)

Среде Пандемија, кога секој дневно растат бројките на новозаразени и починати како на национално така и на локално ниво. Дежурните во поликлиниката во Шуто Оризари се однесуваат непрофесионално и непринципиелно, бараат ВИП услови за работа.

Додека во ходникот се создава колона од пациенти секој со своја мака меѓу кои родители со деца и стари лица дежурната докторка си разговара на телефон. На реакција и прашање на пациентите Зошто не ги прима за преглед им е кажано дека немала соодветни услови за работа, воздухот бил нмогу загаден неможела да диши, многу и било студено немала греење и што ли уште не. Па на сето ова мора да дојде друга колешка да и укаже дека луѓето не се виновни за тоа и да ја замоли да почне да ги прегледува луѓето.

Заев, Филипче видете до какво дереџе не доведовте. Ова ли е ЖИВОТ-от за кое ни зборевте за време на изборната кампања, ова ли ви МОЖЕТЕ…?

Алооо Градоначалнику, Пратеничке, Советнику, “Професионалци”, Општинска Организација, Коалицијо на СДС тука ли сте?!

Народот не заборава, бидете сигурни дека дека ќе ве казни. Погледнете го видеото и засрамете се, го уништивте ромскиот народ!

Фејсбук статус на Ерџан Демир

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here