Преместен е гробот на Ѓорѓе Балашевиќ

Поминаа 40 дена од смртта на Ѓорѓе Балашевиќ, а неговите обожаватели кои сакаа да му оддадат почит вчера на гробиштата во Нови Сад пронајдоа нов гроб на легендарниот кантавтор, пишува NSHronika.rs.

Гробот на Балашевиќ е преместен за десетина метри од местото каде што беше погребан на 21 февруари, а гробот сега е во сенка на дрво на гробиштата.

Над гробот е поставен голем споменик во форма на срце со името на Ѓорѓе Балашевиќ, со крст и стихови од неговата поема „Портрет на мојот живот“.

„Без црно, белото не би вредело“, пишува над гробот.

Изградена е и клупа покрај гробницата, објави NSHronika.rs. .

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here