19.9 C
Ohrid
понеделник, септември 20, 2021
Почетна Македонија Охрид Прав домаќин: Градоначалникот на Охрид за само две години потрошил 7.850 денари...

Прав домаќин: Градоначалникот на Охрид за само две години потрошил 7.850 денари од општинската каса.

Translate (Eng):[gtranslate]

Градоначалникот на Општина Охрид Константин Георгиески за разлика од своите колеги од Македонија ,се покажал како вистински штедливец на општинската каса!!

Реадкцијата Охридскај,врз основа на чл. 8 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (Сл. весник на Република Македонија, бр.13/2006),редакцијата Охридскај испрати официјално барање до Општина Охрид со следното прашање на кое побаравме одговор:

-„Колку средстав за ресторански услуги има потрошено градиначалникот на Охрид Константин Георгиески,преку службени картички на Општина Охрид“.
Од страна на надлежните служби од Општина Охрид ,до нас пристигна одговор на поставеното прашање, во ко стои:

РЕКЛАМА

-„Врска со барањето за информации од Јавен карактер од 02-04-2021 гоина ,за потребите на редакцијата ,колку средства за ресторански услуги има потрошено градоначалникот на Охрид Константин Георгиески преку службените картички,Градоначалник на Општина Охрид има потрошено 7.850,оо денари на ден 17.01.2020 година ,додека за фискалната 2021 година , до денешен ден ,нема никаков трошок за ресторнски услуги„, стои во официјалниот допис испратен од секторот за финасии при Општина Охрид до редкацијата Охридскај.
Градоначалникот Георгиески не само што не одел по меани, туку и го заборавил пинот од картичките?!

Реадкцијата Охридскај по низа од пораки кои ги добиваше на службените меилови,дека георгиески се гоштевал на општински трошок по ресторани, го испрати официјалното барање,се со цел граѓаните објективно да бидат информирани.Од друга страна има и малку комична состојба која се случила на ден 17-01-2020 година во ресторан ,а по повод големиот празник „Богојавление“,кој е во организација на Општина Охрид и МПЦ ОА.Имено при плаќање на сметката , Георгиевски воопшто него имал запомнето ниту код пинот на картичката која ја поседувал,со оглед дека никогаш не ја користел,па морал да се јавува во одделението за финасии!!

Пишува: Охрид Скај

- Реклами -