Во Скопје почина млада девојка, нејзиното семејство се согласи нејзините органи да бидат донирани, соопшти министерот Венко Филипче.

Министерот за здравство Венко Филипче изјави дека денеска починала млада пациентка и добиле согласност од нејзините родители за донирање органи.

– Веројатно, имаме потенцијал за уште една трансплантација. Денеска, за жал, кај нас има млада почината пациентка, има согласност за донација на органи од семејството и сега се прават проверки и во однос ХЛА типизацијата за тоа дали може да се направи трансплантација и на срцето и на бубрезите. Ако се најдат соодветни реципиенти во текот на денешниот ден се ќе се заврши, рече Филипче.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here