Заев: За празнициве ќе бидам дома, во дворот а може и во паркот во Струмица

Премиерот Зоран Заев рече дека претстојните празници ќе ги помине во кругот на своето семејство, а Велигден ќе го дочека во својот дом.

Ќе бидам дома во Струмица, на прошетка на ридовите, струмичкиот парк и својот двор. Ќе организирам и крводарителска акција во Струмица, рече Заев.

Тој ги повика граѓаните да ги избегнуваат толпите за време на дочекот на Христовото воскресение.- Да запалиме свеќичка пред нашата зграда, пред нашата куќа. Како претседател на владата апелирам прв приоритет да биде да се тргнеме од толпата, да го искористиме просторот на отворено и да избегнеме групирање

Окекувам од верските лидери да апелираат но и да учествуваат во организацијата, како што зборувавме на состаноците, за да придонесат да го заштитиме здравјето, додаде Заев

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here