Мукоски нема да ја тужи Северна Македонија и да бара оштета во Стразбур за неговото апсење.

Поранешниот пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Крсто Мукоски, иако беше амнестиран за „27 април“, поднесе тужба во Судот за човекови права во Стразбур, барајќи отштета за апсењето и притворот.

Апликацијата на почетокот на годината му беше прифатена, и стигна до фаза кога Владата се изјаснила дека нема да се спогодат и ќе одат на судење. Но, ненадејно Мукоски решил да се повлече, односно им рекол на неговите адвокати да ја повлечат тужбата.

-Иако и понатаму сме на ставот дека тужбата е основана, сепак моравме да ја испочитуваме волјата на клиентот за повлекување на тужбата. Го известивме судот во Стразбур, но од таму бараат дополнителни информации за мотивот за повлекување, поради што не информираа дека дополнително ќе се произнесат, ни изјавија адвокатите Михаил Кичеец и Игор Кичеец.

Извор: Фокус

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here