За Илинден – Илиевски ќе се обиде да го преплива охридско езеро во долж 71 км

Македонскиот маратонски пливач, Александар Илиевски на втори август ќе се обиде стане првиот пливач кој го препливал Охридското Езеро и тоа во должина од 71 километар.

Рутата која Илиевски на Илинден ќе ја плива е Охрид – Св. Наум – Подградец (Албанија) – Струга – Охрид. Тој со овој подвиг ќе стане првиот пливач кој го препливал Охридското Езеро.

„На 2. август со старт во раните утрински часови (3:00) ќе се обидам да направам Подвиг, да го препливам Охридското Езеро на релација Охрид-Св.Наум-Подградец(Албанија)-Струга-Охрид во должина од 71 км. Се гледаме попат и Св.Илија нека ми даде сила и мирно езеро да издржам во остварувањето на овој подвиг кој претставува моја долгогодишна желба. Спортски Поздрав !!!“, го најави Илиевски својот подвиг на Фејсбук.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here