Аларм во Тетово, се прават места, се распоредуваат пациенти, најверојатно од утре ќе има рестрикции само за градот

Ескалира ситуацијата со Ковид-19 во Тетово. Министерството за здравство информира дека во тетовската болница во изминатото деноноќие има голем наплив на пациенти и се работи на интензивна реорганизација со цел соодветно згрижување на сите.

„На колегите од Тетово им се дава соодветна поддршка во делот на кадар и сместувачки капацитети. Од пред два дена пациенти се сместуваат и во болницата во селото Лешок, а доколку е потрбно пациенти ќе бидат сместувани и во други болници во близина или во Скопје. Во текот на утрешниот ден ќе се донесе одлука дали и колку дополнителен кадар кој во најкус рок ќе биде распореден, стои во соопштението.

Од Министерството за здравство велат дека се размислува и за воведување дополнителни локални мерки за што ќе биде разговарано утре. Министерството апелира граѓаните да ги почитуваат мерките за лича заштита со цел спречување на понатамошно влошување на состојбата..

Фактор

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here