Петчлено семејство од Прилеп остана на улица со бебе старо само 15 дена, им изгоре се што имаат, очајно молат за помош

До темел им изгоре буквално се што имаа и се што печалеле во изминативе 30 години. Сега немаат ништо. Пожарот кој се случи пред неколку дена ги остави на улица 5 членото семејство Амедоски од Прилеп, меѓу кои е и бебе старо само 15 дена. Северџан Амедоски низ солзи го раскажува страшниот настан. Кога се случил пожарот за среќа никој немало дома, а случајот во пожарна го пријавиле соседите. Сега се сместени кај нивни пријатели и роднини.Имаме мало бебенце, старо само 2 недели, сега сме расштркани, јас моментално сум сместен кај братучед ми, постариот син кај неговиот дедо, само до кога ќе седиме вака, неможе за постојано, останавме без покрив, штетата е непроценлива, ми изгоре се што печалев цел живот“, вели Северџан
Амедоски, сопственик на куќата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here