Тортевски: Сите политичари се поправија по 20 кила откако дојдоа на функцијата

Кандидатот за градоначалник на Град Скопје, Александар Тортевски во гостувањето на Сител во Тема на денот рече дека службениците треба да бидат слуги на народот.

– Четири години од сопствениот живот да потрошат во функција на граѓаните. Не првпат во животот да седнат во службена кола и секој втор ден да одат на ручеци. Па еве, видете, сите политичари речиси, еден нема што не качил 20 кила откако ќе седне на функцијата зашто достапни му се кафаните, рече Тортевски.

Тој додаде дека доколку тој стане градоначалник веднаш ќе поднесе оставка доколку се докаже дека со градски пари платил барем еден ручек.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here