За да си ги израдува родителите Италијанец се ожени сам со себе !!!

40-годишен Италијанец, од Сант Антонио Абате, се оженил сам со себе, сакајќи да се спротивстави на маргинализацијата што ја доживуваат слободните луѓе во општеството.
Нело Руџиеро си рекол „да“ на прославата, која ја организирал и за себе. На оваа необична свадба немало невеста – и Нело исто така рекол дека мислел дека никогаш нема да сака никој друг повеќе од себе.

– Згора на тоа, да се сакаш себе си е најубавото нешто што може да му се случи на човекот: само на тој начин може да се постигне внатрешен мир – изјавил младоженецот.

Зошто го направил тоа тој рекол дека пред се поради родителите кои се стари.

– Бев единствениот ерген од пет браќа и сестри, сакав да ги убедам дека вака се чувствувам добро – рекол тој.
– Бев единствениот ерген од пет браќа и сестри, сакав да ги убедам дека вака се чувствувам добро – рекол тој.

Младоженецот пристигнал на венчавката на бел коњ, а гостите што го чекале мислеле дека всушност ќе го прослават неговиот 40 -ти роденден – наместо тоа, тие се нашле на оваа необична свадба. Кумовите биле братучедитее, а не изостанал ниту венчалниот прстен.

– Живееме во општество што ги маргинализира оние кои се слободни дури и во нивните 40 -ти години. Сакав да испратам порака, која очигледно беше добро примена: многумина подоцна ми се јавија да кажат дека сакаат да се венчаат сами, исто како и јас. Дури и оние кои се веќе во брак – рекол Нело.
Извор: Вечер

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here