Апасиев го повика членството на ВМРО-ДПМНЕ да не учествува за пописот !!!

На неколку дена пред почетокот на политичката операција наречена „попис“, чија цел е демографски и етнички инженеринг во Република Македонија, претседателот на политичката партија Левица, Димитар Апасиев, ги повика симпатизерите на опозиционата партија ВМРО, да не учествуваат во фингираниот попис и со тоа спречат нова неправда врз македонскиот народ.

Свесен дека раководството на ВМРО-ДПМНЕ не ги застапува интересите на нејзините симпатизери, членство како и на мнозинското македонско население, како контра кон Мицковски за неговата вчерашна објава, Апасиев на својот фејсбук профил напиша:
„Без разлика на одлуката и однесувањето на раководството на ДПМНЕ, ги повикувам симпатизерите на ВМРО да не учествуваат во фингираниот попис за отпис на Македонците.“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here