Верверичка во автомобил складирала повеќе од 70 кг ореви за 4 дена

Бил Фишер, осигурителен агент од Северна Дакота вели дека веќе осум години се обидува да спречи една верверичка да го полни неговиот џип со ореви, но без успех. Минатиот месец верверичката поставила нов рекорд. Фишер нашол и отстранил од џипот околу 70 килограми ореви.

„Се расправам со црвената верверица од 2013 година. Ова стана како некаков ритуал, таа го полни мојот џип со ореви, а јас се обидувам да ги отстранам“, вели Бил.

 

 

Скоро секој дел од џипот бил полн со ореви. Верверичката успеала да влезе и под хаубата и да скрие ореви околу моторот. Исто така успеала да влезе и под предниот браник, тркалата и делови од вратите.
Фишер вели дека не ја видел верверицата сѐ додека оревите на дрвото под кое го паркирал џипот не почнале да паѓаат.

May be an image of outdoors
Фото: Facebook

„Досега вадев најмногу четири кофи, па со седумте кофи оваа година, верверицата имала одлична мисија“, вели Фишер.

May be an image of outdoors
Фото: Facebook

Сепак, трпението на Фишер е при крај. Тој преземал чекори за да стави крај на опсесијата на верверицата да го користи неговиот џип како складиште.

May be an image of fruit and outdoors
Фото: Facebook

Пред некоја година го испрскал автомобилот со табаско сос и мешавина од кајен пипер. Тоа било донекаде ефикасно до оваа година, кога верверицата како да ја привлекувал мирисот.

No photo description available.
Фото: Facebook

„Морам да имам смисла за хумор за ова по толку години. Вложувам исто толку труд колку и верверичката кога треба да го расформирам џипот само за да извадам кофа по кофа со ореви!“, вели Бен Фишер.

May be an image of food
Фото: Facebook

Погледнете каде се скрила ореви верверичката.

Видео Тука

AgroTim

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here