Среќен роденден Дедо Димо – етно ресторан

Eтно ресторан ДЕДО ДИМО вечерва го прослави својот 4-ти роденден. Во пријатен амбиент во снежната Куратица, многубројните гости уште еднаш се уверија дека на едно место можат да најдат топол амбиент, извонредно вкусна храна со многу домашни специјалитети како и домаќински пречек и љубезност на газдите и персоналот зачинет со традиционална македонска музика, а за музиката оваа вечер беше задолжен

Дарко Стојаноски.

Етно ресторан Дедо Димо во Куратица важи за една успешна приказна во руралниот туризам каде изминатата година бележи голем подем во интересот на странски, како и домашни туристи да ги запознааат планинските убавини во околината на Охрид и Македонија. Дедо Димо во склоп на понудата освен традиционалната македонска храна нуди и прошетки низ Плаќенска планина. Низ слики ви пренесуваме дел од амбиентот во етно ресторан Дедо Димо.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here