Малку фалеше да се качи и на тапан: Заев повторно се расфрла со пари на митингот во Охрид. (Видео)

Вчера во Охрид се одржа централниот митинг на СДСМ и коалицијата “Најдоброто за мојата општина”. Египќаните организирано даваат поддршка на актуелниот градоначалник и кандидат за нов мандат Константин Георгиески.

Првиот човек на ПИРАМИДА ЗЕМ Арбен Демироски Бено, кој е кандидат за советник на СДСМ и коалицијата “Најдоброто за мојата општина” и кој важи и за неформален лидер на заедницата на Египќаните во Охрид, неодамна за локалниот портал Охрид 1 изјави:

-Египќаните со децении беа мета на разни форми на влијанија со цел да се употребуваат на изборите. Кога велам влијаниа тоа е широк спектар на различни форми кои го спроведуваа одредени центри и секогаш гласаа за други бидејќи Египќанец никогаш немаше за кандидат. Од 2016 година тоа веќе не е така. Тогаш имавме двајца кандидати Египќани, едниот стана советник и до денес е на таа функција. Изборите се пред нас, дали во коалиција со друга поголема партија, или сами на избори, ние повторно ќе имаме советник и ќе останеме на политичката сцена. Тоа никој повеќе нема да може да го спречи.

Египќани пристигнаа и со тапани, па на самиот крај направија и одлична музика, што го расположи и премиерот Зоран Заев, по што тој лепеше пари на тапаните и со аплауз ја поздрави музиката.
Видео Тука

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here