Ќе работи како доктор и градоначалник- Новоизбраниот градоначалник во Општина Неготино, Горан Стојанов не се откажува од лечењето на пациенти !!

Новоизбраниот градоначалник во Општина Неготино, Горан Стојанов од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, кој по професија е лекар-интернист, вработен во ЈЗУ Неготино, и покрај градоначалничкиот ангажман, останува да ги лекува своите пациенти. Тој ја информира јавноста дека шест часа во неделата ќе биде достапен за своите пациенти, појаснувајќи дека животот го посветил на професијата, а пациентите биле негово семејство.

-Голема е одговорноста да ја носам функцијата градоначалник на Општина Неготино, но според мене еднаква е и одговорноста за вашето здравје, за здравјето на секој од вас. На мојата професија и го посветив својот живот, па за тоа моите пациенти се моето семејство. Имам должност да ве лекувам и да сум тука за вас, затоа ве известувам дека јас, покрај ангажманот во Општина Неготино, како градоначалник на сите вас, останувам и доктор-интернист, со работно време: вторник, среда и четврток, од 17 до 19 часот во ЈЗУ Здравствен дом Неготино“, информира д-р Стојанов, кој за време на најголемите ковид-бранови во градот беше одговорен за ковид центарот.
Фокус

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here