Министерот Венко Филипче најави прес-коференција за утре, во врска со епидемиолошката состојба со Ковид-19.

Министерот за здравство, Венко Филипче утре ќе одржи прес-конференција во медија центарот на Владата.

Прес конференцијата, која е закажана за во 12 часот, ќе биде во врска со епидемиолошката состојба со Ковид-19.

На последната прес-конференција, која се одржа на 13-ти октомври, Филипче изјави дека не очекува во следниот период да има силен бран на Ковид-19, но оти состојбата постојано се следи и ќе се преземаат мерки согласно нејзиниот развој. Тој нагласи дека засега не се размислува за воведување задолжителна вакцинација, но оти ништо не е исклучено и се ќе зависи дали досегашниот опфат ќе продолжи и натаму да ги намалува бројките.

– Не очекуваме силен бран, односно притисок во болниците, но сме спремни да се прифатат пациентите во кој било град, рече Филипче во одговор на новинарски прашања.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here