По повлекувањето од политиката Курц ќе добива по 11 000 евра месечно

По целосното повлекување од политичката сцена на Австрија, поранешниот канцелар Себастијан Курц ја губи платата на шеф на пратеничкиот клуб, но делумно, а не веднаш.

Бруто платата на првиот човек на пратеничкиот клуб изнесува 15.182 евра месечно.

Курц сега има право да добива 75 отсто од последната плата, која во овој случај би била повеќе од 11.000 евра, за шест месеци.

За тоа време Курц може целосно да се посвети на семејството и наоѓање нова работа.

Меѓутоа, за да ги добие тие пари Курц мора да поднесе барање, бидејќи тие приходи не се исплаќаат автоматски. Засега не се знае дали ќе го стори тоа.
Infomaks

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here