Поранешни концесионери на плажи во Охрид ја тужат општината, бараат оштета од 100.000 евра !!!

Поранешни концесионери на плажи во Охрид ја тужат општината. Ним пред почетокот на минатата туристичка сезона им беше исклучена струјата, а објектите затворени зашто неколку години работеа без концесија. Сега бараат општината да ги обештети за претрпените загуби од неработењето. Висината на побарувањата се неколку стотина илјади евра.

„Со преземање на низа незаконити притисоци и дејствија на повеќе субјекти и физички лица им е направена голема материјална штета. Тајмингот на таквите преземања, освен што беа незаконски, беа и нечовечки спрема вработените и спрема субјектите. Имаа штета по два основи – пропаднати артикли и исплатени плати на вработени кои не работеле, како и изгубена добивка.“

Поранешните концесионери велат дека тие не се виновни што работеле без концесија, затоа што немало разрешница за отпочнатата постапка за нови концесии. На некои им беа урнати објекти, а плажата вратена во првобитна состојба, каква што била пред десеттина години.
Барам оштета за срушените објекти. Со судски вештак е направена пресметка и така е доставено. Вредноста на судскиот вештак изнесува околу стотина илјади евра…“
За повеќе детали,Тука
Алсат

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here