ФОТО: Дедо Мраз со санката ја прелета Македонија..

Денеска Дедо Мраз со санката ја прелета и Македонија.

Летот „Дедо Мраз 1“ е со регистрација „ХО-ХО-ХО“, и тип на авион „санка“.

Тој полета од северниот пол, каде ќе се врати на истото место, а може во живо да се следи преку „ФлајтРадар24“.


Тој лета многу побрзо од останатите авиони, за да може неколку пати да се врати на Северниот пол, да земе подароци за да ги разнесува на децата.

Во Македонија влезе нешто околу 17 часот во југоисточниот дел, ги надлета Струмица, Виница, Берово, Пехчево и Делчево, и го напушти македонскиот воздушен простор упатувајќи се кон Бугарија.
Извор: Тв21

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here