Владо Јаневски се пресели во Гевгелија-Koга имам потреба од музика одам во казиното Фламинго за да отсвирам нешто на клавирот.

Владо Јаневски стана гевгеличанец. Познатиот пејач и автор се преселил во Гевгелија, затоа што, како што изјави во утринската емисија на Канал 5, му бил потребен мир и спокој.

Јаневски рече дека веќе извесен период живее во стан во Гевгелија и дека животот во овој град го смирува и исполнува. Деновите ги минувал со својата гитара, луѓето биле срдечни и љубезни. Кога имал потреба од клавир за компонирање музика, го користел оној во казиното Фламинго.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here