17 работи што не ги знаевте за Ѓоковиќ: Има платено приватен авион за девојче со ретка болест да се лечи во Америка, има дадено милиони евра за гладни дечиња…

Новак Ѓоковиќ
Донираше 1 милион евра за италијанските болници поради Ковид 19.

2. Донираше 1 милион евра за српските болници поради Ковид 19.

3. Донираше пари за коронакризата и во Шпанија.

4. Донираше пари во Австралија за време на големите пожари.

5. Донираше пари за програмата за сиромашни деца во Мелбурн.

6. Купи КТ скенер за потребите на белградската болница „Драгиша Мишовиќ“.

7. Изнајми приватен авион за да се пренесе девојка со ретка болест на лечење во САД.

8. Даде 1 милион долари во Австралија опен како поддршка за развој на јуниорите.

9. Даде 500.000 евра во борбата со поплавите во Србија.

10. Донираше 110.000 евра во борбата со поплавите во Босна и Хрватска.

11. Донираше 1,5 милиони долари за оштетени градинки.

12. Даде милиони евра за едукација на сиромашни деца.

13. Им ги плати зимските тренинзи на 15 српски тенисери.

14. Се бори за интересите на тенисерите.

15. Пример е за водење здрав и спортски живот.

16. Пример е за тоа како што значи дисциплина во однос на својата професија.

17. На секој меч игра и против противникот и против публиката.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here