ВМРО ДПМНЕ бара продолжување на зимскиот распуст

Комисијата за образование на ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук бара продолжување на зимскиот распуст за две недели.

Бидејќи од синоќа Македонија веќе има Влада, а денес е работен ден, ние продолжуваме со постојан мониторинг, критики и предлози како и досега.

Почитувани ученици, наставници и родители

Во првиот работен ден очекувано е Владата покрај другото да помисли и на образованието.
Бројките на заболени од коронавирусот не опаѓаат, а меѓу заболените се наоѓаат и многу деца, односно ученици.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here