Се бара кандидат кој ќе го глуми Џеј во филмот ,,Недела”!

Буџет од 20 милиони динари е одобрен во соседна Србија, за потребите на снимањето на играниот филм ,,Недела” кој е автобиографски, посветен на легендарниот фолк пејач Џеј Рамадановски.

Сценариото е на Стефан Бошковиќ, а пак режијата е на Немања Ќераниќ, и веќе било најдено момче од Ромска националност кое ќе го игра Џеј во младите години. Но, според режисерот Ќераниќ, околу тоа кој ќе го игра Џеј како возрасна личност, се уште не бил пронајден вистинскиот кандидат.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here