Весна Бејби со последен поздрав: „Чичко Ацо баци ми ја Анче“

Речиси целата македонска естрада, актери, музичари, челниците на средното музичко “Илија Николовски-Луј”, пријатели и познаници, се простуваат од истакнат македонски композитор, диригент и долгогодишен член на СОКОМ, Александар Џамбазов. Голем дел од нив, споделија сеќавања, во негова чест.

Единствениот маестро за мене во мојот живот,кроток,мил, зборлест,духовит,вечно вљубен во својата Анче,постојано загрижен за своите Тања и Игор…што седења сме си имале пред Војна болница кога Игор имаше проблеми со здравјето,колку тајни ми има кажано за македонските пејачи затоа шро бев многу љубопитна.Секогаш имаше по некој виц да ти раскаже и по некоја приказна од својот арсенал. Те сакам мој мој маестро и треба да си во алејата на великаните без збор!!!! Моето најдлабоко сочуство. Чичко Ацо баци ми ја Анче“, напиша актерката, Весна Петрушевска.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here