Министерство за труд вработува советници за плата од 52.000 денари, огласот трае само три дена

Само што стапи на функцијата, министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска веќе вработува двајца советници во нејзиниот кабинет, на кои ќе им исплаќа плата од 52.000 денари, дознава „Плусинфо“. Огласот за нивно вработување е објавен во петокот и трае 3 работни дена.

Според огласот се вработуваат – посебен советник за прашања поврзани со политика за вработување, труд, безбедност и здравје при работа и пензиско и инвалидско осигурување и посебен советник за прашања поврзани со политики за социјална заштита на деца.

Од Министерството за труд и социјална политика за „Плусинфо“ потврдија дека се вработуваат советници во кабинетот на министерката.

Министерството за труд и социјална политика поради потреба од пополнување на посебни работни места, заради извршување на работни задачи на посебни советници во Кабинетот на Министерот за труд и социјална политика, на ден петок (21.01.2022) објави јавен оглас за вработување на 2 (два) посебни советници на определено време во Кабинет на министерот за труд и социјална политика. Рокот за доставување на пријавите со потребните документи изнесува 3 (три) работни дена од денот на објавување на огласот во дневниот печат, велат од Министерството.

Огласот предизвика низа на реакции во јавноста.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here