Апасиев: Ич да не се секирате, Заеви се на зимување на француските Алпи, за 10 дена ќе потрошат колку вие за две години

Димитар Апасиев важи за македонски политичар кој во последните години благодарение на своите излагање во јавноста и ставови привлече големо внимание.

Апасиев е правник, универзитетски професор и претседател на македонската политичка партија Левица. На парламентарните избори во 2020 година е избран за пратеник во македонското Собрание откако неговата партија за првпат освоила две пратенички места, воедно придружуван од Борислав Крмов.

Апасиев дипломирал, магистрирал и докторирал на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при најстариот прворангиран македонски Државен универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, отсек:

Правни студии, потпрограма: Римско право. Неговата магистерска теза носи наслов „Јавноправни институти на Римското право реципирани во денешните правни системи“; а докторската дисертација, „IUDICIA PUBLICA – Римското кривично процесно право (со посебен осврт на правосудниот систем во времето на Републиката)“.

Неговиот континуиран просечен успех постигнат на прв, втор и трет циклус студии е 10.00 (десет) – без ниту еден преполаган испит во текот на школувањето.
Носител е на наградите: Златен Цицерон – како двократен апсолутен победник на традиционалните Ораторски вечери „Иво Пухан“;

Апасиев исто така важи за човек без влакна на јазикот и човек кој ја зборува вистината, тој и овој пат распали дрско по екс премиерот Зоран Заев.

Ич да не се секирате. ЗАЕВИ се на зимување на француските Алпи. За десет дена ќе потрошат колку вие за две години, коментира пратеникот Димитар Апасиев.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here