Скопјанец го истетовира ликот на Тома Здравковиќ и стих од негова песна

Македонскиот тату-артист Влатко Здравков му го истетовира ликот на Тома Здравковиќ и неговиот стих „Све је у животу пролазно мој друже“ на клиент од Скопје. Во разговор за „Црнобело“, тој вели дека тетоважите ги прави со љубов и на секоја, како и на оваа, комплетно им се посветува.

Клиентот е скопјанец на возраст од околу триесетина години, менаџер на кафеана и ланч бар. Одамна сакаше да го истетовира ликот на Тома, а за мене беше вистински предизвик изработката на оваа тетоважа, уживав навистина. Ја правев околу 3 ипол или 4 часа и мора да признаам дека беше тежок зафат. Сепак, кога на крај задоволството е големо и кај клиентот и кај мене, вреди трудот, вели тој за „Црнобело“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here