Славјанка: Британците научиле дека „Јовано Јованке“ е мојата омилена песна, па ми ја исполнаа мојата музичка желба. (Видео)

Вечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ гостува министерката за одбрана Славјанка Петровска, со која разговаравме околу нејзината посета во Обединетото Кралство каде беше пречекана со поздрав на македонски јазик и изведба на песната „Јовано, Јованке“ од страна на британскиот воен оркестар.

Министерката вели дека ова е нејзина омилена песна, а настанот го оцени како добар гест на домаќините.

„Не знаев дека на толку добар начин и со ваков пријатен гест ќе бидам изненадена“, вели Петровска.

Инаку, Петровска подоцна истакна дека неколку дена претходно му соопштила на британскиот колега за омилената песна, а потоа тој се погрижил оркестарот да ја научи и интонира со цел да биде исполнета нејзината музичка желба.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here