Од утре таксистите со покачена цена: Стартот ќе биде 80 денари, ќе се корегира секојдневно !!

Од утре такси усугата во Штип со покачена цена, односно стартот ќе биде 80 денари сѐ останато останува исто. Претседателот на здружението Такси 2003 Штип, Глигор Арсов истакна дека за цената на такси услугата ќе се одулчува на дневно или неделно ниво, исто како што Регулаторна одлучува за цената на горивата. Ако има нагло покачување на цените на горивата ќе расте и цената на такси услугата и обратно ако се намалуваат горивата ќе се намалува и такси услугата.


Mnet.mk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here