Нов скандал поврзан со Евровизија: Романија тврди дека на Украина не ѝ дале 12 поени!

По обвинувањата за мамењето на Евровизија, се огласи и шефицата на романската делегација, Јулијана Марчук, која тврди дека 12-те поени кои Букурешт ѝ ги доделил на Молдавија ѝ припаѓаат на Украина и дека не разбира зошто ЕБУ го поништил гласањето на нивното жири.

Марчук тврди дека романското жири ги почитувало сите правила поставени од ЕБУ.

– Од Торино се јавив во Букурешт, побарав да ми го дадат резултатот, бидејќи до тој момент не ги знаев и деталите за тоа како жирито е организирано во студиото. Дознав дека гласањето е организирано според сите правила на ЕБУ, со задолжително присуство на записничарот, кој пристигнал во студиото пред членовите на жирито. Членовите на жирито не можеа да комуницираат меѓусебно. Не можеа да разговараат. Секоја личност ги потпиша своите гласови. Тие не го видоа ниту конечниот резултат на жирито. Не знаеме во што е проблемот!“, изјавила Марчук за романски „Тележурнал“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here