Димитриевски- Францускиот предлог не згази како народ

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска во летното издание „Click21“ на ТВ21 истакна дека францускиот предлог не згазил, односно ни го згазил достоинството.

„Ние Македонците овој 2-ри август не бевме среќни со сето она што се случуваше во континуитет, сите оние остапки кои се направија. Непристојниот француски предлог за кој што видовме дека и нашиот претседател на државата и премиерот директно учествувале во неговото изготвување. Не згази како народ, ни го згази достоинството и дигнитетот“, вели Димитриевски.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here