Министерството за здравство информира дека вториот, повторен тест на лицето од Кочани, чиј брис пристигна преку Центарот за јавно здравје – Штип е негативен на коронавирусот

Министерството за здравство информира дека вториот, повторен тест на лицето од Кочани, чиј брис пристигна преку Центарот за јавно здравје – Штип е негативен на коронавирусот.

И првиот тест на пациентот од Кочани беше негативен, но заради типичните симптоми на вирусот, истиот се повтори.

Сите седум лица тестирани денеска се негативни на вирусот и нема нови пациенти позитивни на коронавирус во земјата.

Министерството за здравство информира и дека професорот доктор од Инфективната клиника кој е назначен за координатор на службата за инфективни болести во Дебар е пристигнат во Дебар и веќе е започната анализа на состојбата и координација на активностите околу новите тестирања и новиот план за работа на докторите- епидемиологот и двајцата инфектолози коишто се веќе таму.

извор: Makfax

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here