-0.1 C
Ohrid
вторник, ноември 30, 2021
Почетна Македонија Охрид Mоштите од црквата Св. Троица со возило беа изнесени низ улиците во...

Mоштите од црквата Св. Троица со возило беа изнесени низ улиците во Охрид, против коронавирусот.

Translate (Eng):[gtranslate]

Денеска во 15:30 часот моштите од црквата Света Троица со возило беа изнесени по улиците на нашата парохија до селото Велгошти и се вратија повторно во црквата Света Троица за да се помолиме со Божјите светии за заштита од несаканите вируси и зарази. Рутата беше: Црква – ул Радојца Новичич – ул Прилепска – ул Винковачка – ул Будва – ул Егејска – ул 7ми Ноември – село Велгошти – ул 15ти Корпус – ул Железничка – ул Кленоец – ул 6та Бригада – ул 130та – Црква Света Троица.Фотографија на Црква Св. Троица - Охрид.

Фотографија на Црква Св. Троица - Охрид.Фотографија на Црква Св. Троица - Охрид.Фотографија на Црква Св. Троица - Охрид.

РЕКЛАМА