Мепсо и понатаму лаже, не се отстранети сите дефеци, општина Дебрца- Охрид повеќе од 8 часа нема струја !!!

Граѓаните на општина Дебрца го демантираат Мепсо !!! МЕПСО и понатаму лаже, не се остранети сите дефеци, оштина Дебрца- Охрид повеќе од 8 часа нема струја, на 2 сантиметри снежна прекривка пола Македонија остана без струја, а бараат уште цената на електричната енергија да се зголеми велат тие…

На овој начин нормализирано е снабдувањето со електрична енергија за жителите на Дебар, Ресен, Охрид и Струга, и околните населени места откако претпладнево поради невремето и снежните врнежи без напон останаа 110кV далекувод Вруток Шпиље и 110кV далекувод Битола Ресен, информираат од АД МЕПСО.

Оттаму додаваат и дека за санирање на ситуацијата со далекуводите веднаш излегле на терен над 30 стручни лица со потребна механизација.

Инаку, прекин во снабувањето со електрична енергија имаше претпладнево околу 11:35 часот и истиот траеше до околу 14:30.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here