Колемишевски: Има сериозни навестувања дека владата ќе го прифати францускиот предлог- тоа ќе значи почеток на крајот на македонскиот идентитет и јазик

Францускиот предлог за решавање на спорот со Бугарија е катастрофален за Македонците во неа и ја затвора вратата за Македонците како народ. Тоа нив ги води кон бездната од која нема излегување. Ако се прифати францускиот предлог, во кој се кријат неброени опасности од предлози, тоа ќе ќе значи почеток на крајот на македонската самостојна историја, на идентитетот, јазикот и писмото. Ќе се отвори процесот на бугаризација и асимилација на новите македонски поколенија, со крајна цел Македонија и како територија, еден убав ден, да биде составен дел на Бугарија.“ – вели Панде Колемишевски во својата колумна со наслов „Францускиот предлог добар за државата – катастрофален за Македонците“, која ја објави весникот „Нова Македонија“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here