Путин: Ние всушност уште не сме ни почнале на бојното поле !!!

Обидите да се посее раздор во Русија не успеаја, изјави рускиот претседател Владимир Путин, предупредувајќи го Западот да не го ескалира конфликтот.

Русија е подготвена да се вклучи во мировни преговори со Украина, изјави денеска претседателот Владимир Путин, предупредувајќи дека оние што ги отфрлаат таквите изгледи треба да сфатат дека продолжувањето на тековниот конфликт само ќе ги отежне таквите разговори.

„Ние не одбиваме преговори за мир, но оние што одбиваат треба да знаат дека колку подолго одбиваат, толку потешко ќе биде да се преговара“, рече Путин, предупредувајќи ги оние што можеби мислат дека ,,Русија веќе ги исцрпила своите капацитети во конфликтот”.

,,Денеска слушаме дека сакаат да бидеме поразени на бојното поле. Па, нека се обидат. Ние всушност уште не сме ни почнале”.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here