Translate (Eng):

Градоначалникот на општина Дебрца Зоран Ногачески оствари средба со Претседателот на Организацијата за поддршка и помош на социјално загрозени и сиромашни граѓани “Еурохуман Интернационал”, Скопје, Г-дин Сејфула Бектеши и потпишаа Меморандум за соработка во рамки на проектот “Нула глад во општина Дебрца”, кој ќе се имплементира од “Еурохуман Интернационал”, организацијата “Банка за храна Мк” и општина Дебрца.Фотографија на Зоран Ногачески - Градоначалник на Дебрца.
Целта на соработката е помош и поддршка на семејства и лица од општина Дебрца кои живеат во социјален ризик.
Проектот “Нула глад” е проект на Обединетите Нации, кој има за цел да стави крај на гладот, да ги елиминира сите форми на неухранетост и да изгради инклузивни и одржливи прехранбени системи.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here